Propagační článek z časopisu BARBAR 6/2015
Tak jsem tady opět a tentokrát vás blíže seznámím s aktivitami restaurace Amigo a v závěru dám tip na zdravé guacamole. Od roku 2002 se zúčastňujeme gastrofestu konajícího se v ČB. Zde již posledních pět let připravujeme netradiční degustační menu, skládající se z grilovaného hmyzu, dušeného masa z hroznýše královského atd. Dále samozřejmě mexickou kuchyni, a to ve spolupráci s Alejandrem a jeho firmou www.sisenor.cz, v neposlední řadě nabízíme výborné a naturální produkty, viz www.andalucia.cz.
V tento čas pro vás restaurace Amigo připravuje nový jídelní lístek, který bude aktuální během července tohoto roku a opět budou změny, více Mexika a novinka! Španělský tradiční tapas, připravovaný ze surovin, které pro vás dovážíme přímo od výrobců. Nemohu se nezmínit o famózních vínech bez sulfátů a siřičitanů, pocházejících od největšího mága naturálních vín Manuela Valenzuely z rodinného vinařství Barranco Ocsuro, ale o tom více zase příště. Každopádně je můžete ochutnat přímo v restauraci Amigo.
Guacamole
Měkké avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a přímo ve slupce nakrájíme dužninu na malé kostičky, poté vydlabeme lžící do misky, kam přidáme poloviční dávku, taktéž nakrájených, pokud možno kvalitních rajčat. Na jedno avokádo zhruba dva stroužky česneku (kdo má rád, může více), jednu malou červenou cibuli na kostičky, olivový olej, sůl a čerstvé lístky koriandru, lehce promícháme. Poté dáme vychladit a pak už jen čerstvá bageta.
Dobrou chuť a hezký den
www.amigopizza.cz