Restaurace Amigo pro Vás opět připravila na letošní Gastrofest vybrané lahůdky. Grilovaný hmyz – cvrčky, červy a navíc sarančata – budou kuchaři z restaurace Amigo kombinovat s mexickou kuchyní. V té bude jako vždy excelovat mexický kuchař a náš kamarád Alejandro Santillán García.
Restaurace Amigo pro Vás navíc letos připravila malý shop z Andalusie, jižního Španělska, kde Vám nabídne jedinečnou sušenou šunku z nejvýše položené vesničky ve Španělsku Trevélez (1476 m n. m.), která se nachází v samém srdci národního parku v provincii Alpujarra Granadina.
Šunka je vyrobena z prasat výhradně z vlastního chovu ve volném výběhu. Kýty se nasolují jen mořskou solí bez jakýchkoli chemických přídavků (snížený obsah soli méně než 4,5 %). Díky zcela specifickým a ideálním horským podmínkám pro sušení a padesátileté rodinné tradici Vám zaručujeme jedinečnou chuť a gastronomický zážitek. K ochutnání bude mimo jiné jeden z nejlepších španělských za studena lisovaných extra panenských olivových olejů z odrůdy oliv Arbequina, který pochází z rodinné produkce Castillo de Illora (jde o raný, ruční a selektovaný sběr z ještě zelených oliv).
Restaurace Amigo právě připravuje nový jídelní lístek, ve kterém rozšiřuje sekci španělské a andaluské kuchyně a najdete zde i suroviny nabízené na Gastrofestu 2013.